CrossFit IJmuiden

CrossFit IJmuiden CrossFit IJmuiden CrossFit IJmuiden CrossFit IJmuiden CrossFit IJmuiden

Wat is CrossFit

CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Door de vele variatie binnen CrossFit is het resultaatgericht trainen. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, maar juist continu te werken aan 10 algemene fysieke disciplines: snelheid, kracht, power, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans, mobiliteit, cardiovasculair, behendigheid en nauwkeurigheid. Door de afwisseling is het nog super leuk om te doen ook!

Workout Of the Day

De hele dag wordt éénzelfde WOD (Workout Of the Day) gedraaid, elke dag een nieuw programma. Een WOD sessie is een intensieve kracht & conditie training. De training start altijd met een warming up, vervolgens vaak een stukje techniek of kracht en daarna de WOD. Deze varieert van zo'n 10 minuten tot zo'n 45 minuten. Tijdens de training maken we gebruik van eigen lichaamsgewicht en verschillende materialen, zoals: barbells, kettlebells, pull up rack, medicijnballen, boxen, gewichtsvesten, springtouwen en nog veel meer. De resultaten van deze WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport-/ competitieelement aan de training toe te voegen.

Voor wie?

CrossFit is voor iedereen! Van beginner tot gevorderd en voor elke leeftijd. Je kunt alles op je eigen niveau doen zodat ieder voor zichzelf alles eruit kan halen. Het enige wat telt, is motivatie. Durf je eigen grenzen te verleggen!

Beginner?

Om mee te doen aan de WOD's, is er kennis van weightlifting & gymnastics nodig. Hier hebben we speciaal de CrossFit Fundamentals voor ontwikkeld, om eerst de basis standaarden onder de knie te krijgen. Veel persoonlijke aandacht, waardoor je na het afronden hiervan vol zelfvertrouwen aan de reguliere WOD's kan deelnemen. 

De Fundamentals heeft zes trainingen en duurt drie weken. Elke dinsdag en donderdagavond om 21:00 uur. Klik hier om aan te melden voor de CrossFit Fundamentals.   

BEACH WOD

CrossFit IJmuiden zit vlak bij het strand. 
In de zomer hebben we regelmatig een toffe Beach WOD!